Lesz új honlapunk?

Épül a klub, szépen épül. Új DVTK-shop a Szinvaparkban, elindult a road-show, sőt robog. Edelény után elért, megérkezett Sajószentpéterre. Tavasszal már háromezer körüli bérletessel dicsekedhetünk, de a néző számosdi az már egy külön poszt tárgya lehet. Volt ígéret egy új honlapra, webshoppal és sok minden mással, de sajnos ebből még nem lett semmi, bár októberre ígérték. Azóta kaptunk új híreket a dologról, újabb ígéretekkel. Reméljük, hamarosan megláthatjuk, addig is átnéztem a honlapot felhasználói szemmel és jobbító szándékkal leírom a tapasztalataimat, elképzeléseimet, szerintem hogyan is kellene egy ilyen klub honlapjának kinéznie. Nézzük az egyes menüpontokat, egymás után, sorban.NYITÓ – korrekt, jól áttekinthető, hasznos linkekkel.

HÍREK – teljesen felesleges menüpont, minden megjelenik a főoldalon, elég lenne a főoldal alján, az utolsó hír után egy link TOVÁBBI HÍREK névvel helyette.

KLUB – talán annyi megjegyzés az INDULÓ almenübe még néhány szalonképes rigmust innen át lehetne venni, hanganyaggal együtt, mindenki okulására: 


És ide lehetne egyszer majd beszúrni az online jegyvásárlást.

CSAPATOK – jó, csak legyen mindig naprakész, pontos és minél több információt tartalmazzon, mert minket minden érdekel, a mi a játékosainkkal kapcsolatos. Tudjuk ehhez sok munka kell, de csak egyszer kell jól megcsinálni, utána csak frissítések szükségeltetnek.

PROGRAM – jó csak némely eredmény linkje új lapon nyílik meg, némelyiké meg nem. Valahogyan egységessé kellene tenni.

MÉRKŐZÉSEK – a menüpont alatt megtalálhatók a hivatalos mérkőzések is, amelyek egyszer már a PROGRAM menüpont alól előhívhatóak. Talán a PROGRAM menüpont alá az egész menüpont beilleszthető, mint EDZŐMECCSEK almenü és persze tartalmazza is azokat a link.

UTÁNPÓTLÁS – jó hogy van, a második UTÁNPÓTLÁS elnevezésű  almenüjét  hívhatnánk mondjuk, MÉRKŐZÉSEK almenünek, mert azokat tartalmazza. Lehetne külön a hivatalos mérkőzéseknek és az idény közi utánpótlás tornáknak egy-egy menüpont.

GALÉRIA – jó lenne, ha a tárhelyen nemcsak a képeket nézhetnénk meg, hanem lenne egy időrendi videótár is végre, ahol is visszanézhetnénk hosszú téli estéken a rendelkezésre álló mozgókép összefoglalókat, nyilatkozatokat  is. Gondolom a Sport TV engedélyével ez megoldható.

SZURKOLÓINK – a menüpontra kattintva az oldal valami híregyveleget ad fel, amiben van némi logika, de az oldalt szereplő két szurkolói csoport közül a „HAJRÁ DIÓSGYŐR!” a következő linket adja fel: http://www.kepmegoszto.com/. Ezt nem igazán érthető…

Itt kaphatna helyet almenüként a régen várt SHOP is, bár az megérdemel egy külön menüpontot is akár  a fent említett „Hírek” vagy „Mérkőzések” menüpont helyett is.

Viszont jó lenne egy olyan almenüpont, ahol szurkolói kezdeményezések kaphatnának helyet, mint a mostanában szóba került „fórumfoci”. Vagy akár egy egész menüpontot el lehetne nevezni „FÓRUM”-ra, ahol bizonyos feltételek teljesülése esetén - természetesen engedélyezés után - a fórumtagok topikot nyithatnának meghatározott témák szerint osztályozva.  Aztán nem haragudnék sem én, sem a többi DVTK blogger, ha ebben a menüpontban megjelenhetne a blogunkra mutató link is (dvtk-blog, amígélekén, stb.).

Néhány szó az általános dizájnról:
a menü alapszíne szürke alapon fehér, a fókuszálás színe sárga, az almenükön mozgó kurzor színe meg kék; annyira nincs azért összhangban a csapatunk színével, ami még nem is lenne baj, ha valamennyire ízléses lenne, én elavultnak látom
az oldalak betűtípusa megfelelő méretű, fajtájú, a cikkek címe szép, jól olvasható, illeszkedik csapatunk arculatához
a méhsejt rácsos háttér szerintem kicsit idejét múlt, ódivatú; esetleg transzparens hatású képek váltogathatnák egymást a megtekintett oldalak függvényében, vagy ha ez nem megoldható, akkor inkább a sima szürke kellemesebb lenne
Google-hirdetések nem kifogásolhatók, amíg nem túlzott számban vannak jelen az oldalon
Keresés „Mehet” gombja Windows 98 stílusú, kicsit modernizálhatná a fejlesztő
regisztrációt ellenőrizhetővé tenni, akár meghívással, vagy itt léphetne be a képbe a szurkolói kártya, ha majd lesz, de ez megint egy másik poszt témája már

Nagyjából ennyi jutott most eszembe, mikor átfutottam a honlapot. Ha valamivel nem értetek egyet, vagy egyéb megjegyzésetek van, azt a blog facebook oldalán megtehetitek. És mielőtt ezt nehezményező hozzászólások érkeznének, hogy miért csak ott, megjegyzem: ez csak egy blog, blogocska. Nem pedig egy patinás fociklub honlapja.

Hajrá Diósgyőr!