Építkezünk?!

A stadion épül, semmi kétség. Tanúskodott erről a legutóbbi stadion bejárás is, amit a Market jóvoltából az amigélekénes fiúk szerveztek meg újra. Gyönyörű lesz, nekünk a legszebb, persze elfogultságunk vitathatatlan és egyben evidens. Hogy is lehetne másképp!
Csapat is épül az új idényre. Valamilyen biztosan, az alapok adottak voltak, a keret nagyjából együtt maradt, ez biztató. Ahogy az is, hogy a legfontosabb láncszem a történetben, nevezetesen a szakma, az teljesen rendben van. Bódognál jobb választást jelenlegi helyzetünkben senki sem tudna mondani! A játékoskeretről, annak összetételéről már megoszlanak a vélemények szurkolói körökben. A teszkótakarekos üzemmód off kapcsolót még nem helyezték üzembe a klubnál, lehet nem is tudják mi az, vagy ha igen, akkor hol keressék, ki dugta el. Mert az a következő idényünkre is biztosan elmondható, nem fogunk dúskálni a javakban, nagy költésekbe nem fogunk belemenni. Kockázatos. Láthattuk mindannyian, hogy mennyire.

Nem igazoltuk le az MTK kapusát, Petkovicsot, mert állítólag sokat kért, szerződést hosszabbítottunk ellenben Antal Botonddal, bónuszként érkezett új kapusedző a stábhoz. Majd kiderül, ez volt-e a jó döntés.

Figyelve az edzésekről készült képeket, a hivatalosan olvasható kerethez képest, nem találjuk a pályán Jagodinskist és Daushvilit, aki állítólag már nincs is a városban, az előbbiről annyit tudhatunk, külön edz... De nincs a többiek közt Nemes sem, akire úgy tűnik, szintén nem számít Bódog. Nincs még edzésben a fiatal Szalóczy, akiről tudható, hogy igazoltan van távol. Sérült.

Profi szerződést kapott a fiatal Tucsa a klubtól, de a védelem, amennyiben Jagodinskis távozik, az örömteli hír ellenére is kicsit karcsúnak tűnik. Sérülések, eltiltások miatt könnyen bajba kerülhetünk. Erről igazolásunk van, majdnem az elsőosztályú tagságunkba került a buli. Akárhogy is, elférne akár egy Brkovics is a csapatban. Komoly terveket szövögető csapatoknál legalábbis ez a módi.

Aztán azt is láthattuk, milyen sokat jelent egy csapatban egy igazán minőségi középpályás. Igen Mevoungoura gondolok. Menni akart, hagy menjen! A két fiatal csere ígéretes és ha még pénzt is kaptunk bónuszban, pláne megérte. De ez nem változtat azon a tényen, hogy gyengültünk a középpálya közepén. Egy Hídi Patrik minőségű spiler fain lenne a helyére. Én nagyon bízom a visszatérő Oláh Bálintban, de Kitl Miki képességeiben, hozzáállásában is, de két rutinos távozót kellene egyszerre feledtetniük, nem kis kihívás.

Csatárposzton talán jobban állunk. Az említett érkezőkkel együtt van elég szélsőnk, de egy igazán gólerős center még elkélne elől. 

Várhatóan felállásban maradunk a jól bevált és egyszerű "fourfourtwo"-nál, magyar csapatnak pont jó ez, hiszen a többi úgyis azon múlik, hogy töltik ezt meg tartalommal a kedvenceink. Szűken meg is vagyunk, de mem ártana még némi minőséggel felturbózni a csapatot. Persze, ha nincsenek komoly szándékaink, ha megint csak a túlélés a cél, és a cidri a szándék, akkor semmi probléma. Csak nyugodtan merjünk kicsik lenni, számoljunk a légiós és fiatal pénzekkel a költségvetésben. Arra végképp ne gondoljunk, hogy mi lenne, ha kockáztatnánk, és egy jobb szerepléssel biztosan együtt járó nagyobb jegybevétellel és a megnövekedett látogatottság egyéb bevételeivel akár pótolhatnánk is amazokat. Isten ments! Bár, ha valamikor, most magyarázható is a garasoskodás valamelyest: amíg nincs saját otthonunk, kár is lenne kiköltekeznünk. Talán. 


Persze, ha valakinek hiszek, akkor az Bódog. Ha ő azt mondja, hogy alkalmas a keret a stabil elsőosztályú tagságra, akkor az biztosan úgyis van. 


Ne verjétek nagydobra, de ha úgy gondoljátok, akkor hagy szóljon!


Hozzászólni ezen a linken tudtok, facebook profillal.