Közeleg a tél.Zajlanak az események mind a honi, mind a nemzetközi foci világában.

Kinevezték az új kapitányt, a belga Leekens irányítja mostantól a nemzeti csapatot, lelkük rajta. Közben bejelentkezett a posztra Shane Tusup, ami viccnek sem rossz, de egyáltalán nem vicces! Én már régen ajánlgatom kapitánynak Kemény Dénest, de most komolyan! Nemzeti büszkeségünk férje, egyben edzője elmondása szerint azzal álmodott, hogy ő áll a nemzeti csapat kispadja mellett, jól nem játszunk, de sokkal jobban akarjuk a győzelmet, mint tettük azt korábban. Mit mondjak? Nem ártana, ha így lenne minden meccsen...

Doll neve felmerült a Hamburgnál, Neymar megbánta, hogy eligazolt a Barcából, új csapatát ugyanakkor eltilthatják a nemzetközi szerepléstől?! Zidane-t Joachim Lőw válthatja a Real kispadján, Messi után Ronaldot is megfenyegette a terrorszervezet! Zajlik az élet.

Persze elsősorban engem az érdekel, hogy négy vesztes meccs után végre nyertünk, még hozzá sorozatban hármat, ennek következményeként a minket megillető helyre kerültünk a tabellán. Ennél már csak jobb jöhet! Játékban persze eddig sem voltunk rosszak. Hogy barátomat idézzem a Paks meccs után: “Jók voltunk, fordulatos, izgalmas, viszonylag magas színvonalú meccset játszottunk. Csak kikaptunk.” Kitételekkel együtt véve tehát jók vagyunk, jó focit játszunk. El kell persze fogadnunk, hogy itt-ott hiányzik a minőség, ne várjunk hibátlan passzjátékot, pontos, gyors támadás vezetéseket, egész meccsen át tartó letámadást, öt gólos győzelmet minden alkalommal. Amit elvárhatunk az az ellentmondást nem tűrő, győzni akaró hozzáállás! Aztán hogy ez mire volt elég, azt meccs végén megmondom...

Öt olyan tél eleji meccsünk van vissza, amelyek bőven nyerhetőek! Persze ilyenkor szoktak jönni a gondok, lásd dupla bé, azaz balmazújvárosi blama. De ne legyen igazan és viselkedjünk végre úgy, mint egy igazi, stabil középcsapat, amelyik a nagyokat üldözi és nem úgy, mint egy visszafelé tekintgető, térdremegős, bizonytalan, csak szavak szintjén erős kiscsapat.

Persze nagy csapat sem vagyunk. Nyilvánvalóvá tette ezt újdonsült ügyvezetőnk is, belépő nyilatkozatában. A téli szünetben se várjunk címlap-igazolásokat, titkos szponzorokra is kár vágyakozni, jobban járunk, ha a földön maradunk mindkét görbe lábunkkal! Lipták Zoli is elmondta a hivatalos honlapnak adott interjújában, hogy nem nézi a tabellát, hiszen idén nem a bajnoki cím, hanem egy masszív középcsapat kialakítása a cél. Ámen.

A szakmai munka Bódognak és stábjának köszönhetően kiváló! Mindennek ellenére tudható, közel sem elégedett Tamás sem a látottakkal, tanúskodik erről a nagyarányú győzelemmel zárult Vasas meccs utáni nyilatkozata. Alapvetően mi szurkolók is elégedettek lehetünk a látottakkal, a lehetőségeinkhez képesti szerepléssel, de nem állom meg szó nélkül a következőt! Mea culpa! 

Óvári állandó erőltetése vagy egy szakmai öngól Bódog részéről, vagy ennyire siralmas helyzetben van még az utánpótlásunk, hogy alkalmanként sem tud másokat szerepeltetni a fiatal ajánlás betartására. Megemlítendő itt, hogy a Zsivóczky Gyula vezette U17 remekel, esélyesek vagyunk az elitbe jutásra! Óvárira visszatérve, tökös a srác, meg biztosan tehetséges, de az ő korában Faggyas Milán már szórta a gólokat. Emellett Óvári védekezése, passzpontossága, párharcerőssége a nullához tendál, úgyis mondhatjuk pályára küldésével emberelőnyt adunk az aktuális ellenfélnek. Nem hiszem el, hogy ilyen szarul állunk, hogy nincs még 10 ilyen srác a kettőben, Kitl Mikit nem is említve, mert az ő esete egy külön beszélgetést megérne Tomival néhány korsó mellett. Nem akarom én a feszkót kelteni, biztosan szorgalmas gyerek is Zsolt, az edzéseken is bizonyítja ezt, de megmérettetett és könnyűnek találtatott. Minek szépítsük? Aki ezt nem látja az vagy vak, vagy vakmerő, mint a cigány lova abban a bizonyos viccben. A megyéből hozok tíz jobb képességűt, ha kell...

Jó az irány, tetszik amit csinálnak a klubnál, minden szinten, minden tekintetben. Szó se róla! De ami krumplileves, azt ne már hívjuk Újházi tyúkhúslevesnek, könyörgöm!

Semmi sem veszi el a kedvem persze, hogy megvegyem a bérletet az új stadionba karácsonyi ajándéknak, magamnak, ha tartjuk ezt az irányt! Meg ha lesz bérletárusítás.

Hajrá Diósgyőr!